Стопкадър Диема СпортМоряците взеха поредни три точки и се изравниха с втория

...
Стопкадър Диема СпортМоряците взеха поредни три точки и се изравниха с втория
Коментари Харесай

Николай Златев донесе успеха на Черно море срещу Хебър

Стопкадър Диема Спорт

" Моряците "  взеха следващи три точки и се изравниха с втория в класирането преди изиграването на останалите мачове в кръга. 

Черно море реализира доста сложна победа над новака Хебър (Пазарджик) в мач от 10-ия кръг на efbet Лига на своя стадион " Тича ". „ Варненци ” се постановиха с 1:0, а скъпоценното попадение бе дело на резервата Николай Златев, който се разписа след съвършена контраофанзива четири минути преди края на постоянното време.

Двубоят на стадион „ Тича ” не предложи доста футболни достолепия, като чистите голови положения не изобилстваха, написа gong.bg.

Съставът на домакините бе воден от Петър Костадинов, който заместваше санкции Илиан Илиев. Старши треньорът на варненци изгледа мача от трибуните в компанията на някогашния състезателен министър Красен Кралев.

Двубоят бе белязан и от чудноват миг на почивката. Играчите на гостите от Хебър закъсняха с повече от три минути за втората част, като се наложи четвъртият рефер на срещата Красимир Кръстев да припомня на момчетата на Фулвио Пеа да излязат на терена.

След извоюваните три точки Черно море се изравни с отборите на Лудогорец и ЦСКА, които заемат надлежно второ и трето място във краткотрайното класиране. Варненци са единствено на точка от водача ЦСКА 1948, само че и с мач по-малко.

Очаквано Черно море стартира по-настоятелно дуела и се опита да реализира домашен напън. Още в 3-ата минута „ моряците ” имаха отличен късмет да поведат в резултата. След центриране на Велислав Василев, Живко Атанасов бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля мощно с глава, само че за негово злощастие не съумя да откри рамката на вратата и топката профуча около левия непряк дирек.

Първият прецизен удар в мача пристигна едвам в 21-ата минута. Мартин Дичев получи топката отляво и неотложно центрира към Матиас Курьор, който съумя да стреля с глава, само че Петър Дебърлиев плонжира и съумя да избави нетолкова мощния удар на нападателя на домакините.

В 27-ата минута Живко Атанасов още веднъж бе доста покрай разкриване на резултата. Той бе изведен зад защитата на Хебър, само че с удар от границата на вратарското поле не съумя да преодолее Дебърлиев. Стражът на гостите още веднъж се намеси и почисти в нов ъглов удар.

Въпреки териториалното преимущество на домакините, в идващите минути футболистите на Хебър сполучливо се опълчиха на своя съперник и не позволиха съвсем никакви рискове пред вратата си като се изключи няколко дълги центрирания, които не доведоха до проблеми за Дебърлиев.

LIVE ЧЕРНО МОРЕ – ХЕБЪР 1:0

1:0 Златев 86`

efbet Лига, 10-ти кръг

Стадион: „ Тича ”, Варна

Рефер: Ивайло Ненков

Черно море: 25 Иван Дюлгеров, 3 Живко Атанасов, 15 Петар Босанчич, 32 Мартин Дичев, 6 Виктор Попов, 7 Матеус Дос Сантос Клементе, 71 Васил Панайотов, 77 Стефан Велев, 20 Мади Кета, 10 Велислав Василев, 19 Матиас Курьор

Старши треньор: Петър Костадинов

Хебър: 1 Петър Дебърлиев,, 5 Мартин Михайлов, 28 Осира Корнел, 10 Пламен Крумов, 38 Хлеб Бухал, 11 Цветелин Тонев, 23 Клаудио Бонани, 3 Богомил Божуркин, 77 Октай Хамдиев, 9 Адернисола Хабиб Есеола, 97 Марсел Жан-Пиер

Старши треньор: Фулвио Пеа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР